Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

 


 

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών προωθεί τη σεξουαλική αυτονομία των παιδιών

un agency for children to promote sexual autonomy 01


Ιστοσελίδα C-Fam

Του Stefano Gennarini, J.D

2 Σεπτεμβρίου 2021

Σχόλιο «Μαμά Μπαμπάς και΄ Παιδιά»: Πολλοί αναρωτιούνται πού οφείλεται η βιασύνη και ποιοί ασκούν πιέσεις για αυτή την άνευ προηγουμένου προώθηση της «σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης» - τύπου εκμαυλισμού- στα παιδιά μας μέσω των σχολικών προγραμμάτων. Δυστυχώς, από ό,τι φαίνεται συμμορφωνόμαστε πρόθυμα και ενδίδουμε χωρίς αντιστάσεις σε οδηγίες Διεθνών οργανισμών που εισβάλουν και καταστρέφουν προγραμματισμένα ό,τι καλύτερο έχει η πατρίδα μας, τα παιδιά της.

________________________
   

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, 3 Σεπτεμβρίου (C-Fam) Η υπηρεσία του ΟΗΕ που είναι υπεύθυνη για τα παιδιά, η UNICEF, ανανεώνει το στρατηγικό της πλαίσιο για την προώθηση της σεξουαλικής αυτονομίας των παιδιών.

Πράγματι η UNICEF κυκλοφόρησε το νέο της «πλαίσιο αποτελεσμάτων» όπου καταγράφει την πρόοδο στο συνολικό της έργο κατά τον περασμένο μήνα. Περιλαμβάνει την πορεία τριών δεικτών εκτίμησης που αφορούν τη «σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία» και  υπολογίζουν την ικανότητα των παιδιών και των εφήβων να λαμβάνουν αποφάσεις για αυτά τα θέματα χωρίς τη γονική συναίνεση.

Η προσθήκη της σεξουαλικής υγείας και πληροφόρησης των παιδιών στο έργο της UNICEF θα αυξήσει δραματικά τη διάθεση κονδυλίων και ανθρώπινου δυναμικού για εκείνες τις υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών που στοχεύουν στην προώθηση της αμφιλεγόμενης ατζέντας της αναπαραγωγικής υγείας.

Το εσωτερικό έγγραφο της UNICEF που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα είναι μέρος της τρέχουσας δραστηριότητας της Εκτελεστικής Επιτροπής της UNICEF, με στόχο την υιοθέτηση ενός νέου στρατηγικού σχεδίου αυτόν τον μήνα. Το σχέδιο περιλαμβάνει λεπτομερή εκτίμηση σε ένα σύνολο δεικτών που αφορούν στο προγραμματισμό και  μέτρηση της προόδου στους στόχους του οργανισμού. Οι δείκτες θα μετρήσουν την ικανότητα των εφήβων να λαμβάνουν αυτόνομες αποφάσεις σχετικά με τη σεξουαλικότητά τους και θα εκτιμήσουν την παρουσία σεξουαλικής εκπαίδευσης και υπηρεσιών σεξουαλικής υγείας για παιδιά στα σχολεία.

Σύμφωνα με τα νέα σχέδια, η UNICEF θα μετρά το «ποσοστό γυναικών ηλικίας 15 έως 19 ετών που λαμβάνουν τις δικές τους υπεύθυνες αποφάσεις σχετικά με τις σεξουαλικές τους σχέσεις, τη χρήση αντισυλληπτικών και την αναπαραγωγική τους υγεία » καθώς και τον «αριθμό των χωρών που έχουν ενσωματώσει τις προτεραιότητες υγείας των εφήβων, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής και της αναπαραγωγικής τους υγείας, στις υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ή σε υπηρεσίες υγείας ψηφιακών σχολικών πλατφορμών.»

Και οι δύο δείκτες χρησιμοποιούνται ήδη από άλλες υπηρεσίες του ΟΗΕ, όπως τον UN Women, (τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών για τη Γυναίκα),  και τον UNFPA,  (Οργανισμό  των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό) , οι οποίοι εξετάζουν την ύπαρξη προγραμμάτων   « συμπεριληπτικής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης » στα σχολικά προγράμματα ως ένα μέτρο προόδου.

Αυτοί οι οργανισμοί προωθούν και αναπτύσσουν εφαρμογές πολυμέσων για να φθάσει η  "ολοκληρωμένη σεξουαλική εκπαίδευση" στα παιδιά απευθείας μέσω των ψηφιακών συσκευών τους, με εμπιστευτικό τρόπο,  κάτι που ολοφάνερα υπονομεύει την εποπτεία των γονέων σε αυτόν τον τομέα της ζωής των παιδιών.

Η UNICEF, με ετήσιο προϋπολογισμό 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι ένας πολύ μεγαλύτερος οργανισμός, με ακόμη μεγαλύτερη εμβέλεια από τον UN Women ή τον UNFPA, των οποίων οι προϋπολογισμοί τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί πολύ κάτω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως. Το ευρύ της  χαρτοφυλάκιο  περιλαμβάνει τη διάθεση εμβολίων στις φτωχότερες περιοχές του κόσμου και την αντιμετώπιση της έλλειψης πρόσβασης σε νερό και αποχέτευση, καταστάσεις που ευθύνονται για το θάνατο σχεδόν 500.000 παιδιών κάθε χρόνο.

Το νέο πλαίσιο εργασιών της UNICEF προσέθεσε τον δείκτη εκτίμησης στις «παρεμβάσεις αναπαραγωγικής, μητρικής, νεογνικής και παιδιατρικής υγείας». Αυτός ο δείκτης αναπτύχθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για να προσθέσει την «αναπαραγωγική υγεία» σε αυτά που θεωρούνται βασικές υπηρεσίες υγείας με στόχο τη καθολική κάλυψη υγείας , έναν από τους στόχους των παγκόσμιων πολιτικών υγείας.

Η εκτίμηση της  αναπαραγωγικής υγείας με τον δείκτη του ΠΟΥ  εξετάζει κατά πόσο η «ανάγκη οικογενειακού προγραμματισμού ικανοποιήθηκε με σύγχρονες μεθόδους». Ο ίδιος δείκτης εκτιμά και το έργο του  UNFPA, που αγωνίζεται για την προώθηση της χρήσης αντισύλληψης από γυναίκες που δεν συμφωνούν να χρησιμοποιούν την σύγχρονη αντισύλληψη για λόγους υγείας, θρησκευτικούς ή άλλους.

Όλα τα ανωτέρω αναδεικνύουν με σαφήνεια το είδος της εργασίας που αναμένεται να εκτελέσει η UNICEF στο πλαίσιο της βελτίωσης της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας των παιδιών.

Αντιπροσωπείες στο εκτελεστικό συμβούλιο της UNICEF που παραδοσιακά αντιτίθενται σε αυτές τις αμφιλεγόμενες κοινωνικές πολιτικές περιλαμβάνουν εκείνες από το Τζιμπουτί και το Καμερούν από την Αφρικανική Περιφέρεια, από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές από την Ασία, καθώς και τη Ρωσική Ομοσπονδία. ( σημ. Λυπούμαστε για την στάση της Ελλάδας…)

 

Πηγή c-fam.org

 

Ετικέτες: Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση

Εκτύπωση

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.