Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

 


 

Η καραντίνα έσπρωξε χιλιάδες παιδιά στα video games που χρειάζονται ακόμα και ψυχίατρο για να απεξαρτηθούν!

kid video game 01


Χιλιάδες παιδιά απέκτησαν εξάρτηση από τα βιντεοπαιχνίδια και έμεναν κολλημένα για ώρες μπροστά στις οθόνες των «έξυπνων» συσκευών τους κατά τη διάρκεια του lockdown για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Μάλιστα, η κατάσταση πολλών από αυτά κρίθηκε τόσο σοβαρή, που χρειάστηκε να επισκεφτούν ψυχίατρο για να λάβουν θεραπεία για διάφορες διαταραχές. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η κυριακάτικη έκδοση της «Sun», επικαλούμενη νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας. Πρόκειται για στατιστικά που αφορούν την περίοδο κατά την οποία η Βρετανία τέθηκε σε lockdown εξαιτίας της μεγάλης διάδοσης του Covid-19.

Πολλά από τα παιδιά, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, την περίοδο που ήταν κλεισμένα στα σπίτια τους απέκτησαν εθισμό παίζοντας διαδικτυακά παιχνίδια όπως το Fortnite, το Minecraft, το Call Of Duty και Forza. Ο βασικός λόγος, όπως εξηγεί ο ψυχολόγος Άνταμ Κοξ, είναι ότι στα μάτια τους ο εικονικός κόσμος των βιντεοπαιχνιδιών ήταν πολύ πιο ευχάριστος και συναρπαστικός σε σχέση με την κατάσταση που βίωναν κατά το lockdown.

Απεγνωσμένοι γονείς έσπευσαν σε ψυχιατρικά κέντρα για βοήθεια, όπου πολλά από τα παιδιά διαγνώστηκαν με ψυχικές διαταραχές που προκλήθηκαν από την εξάρτησή τους από τα video games και έλαβαν αγωγή. Ωστόσο, υπάρχει και ένας σημαντικός αριθμός παιδιών μικρότερων των 13 ετών στα οποία οι κλινικές αρνήθηκαν να χορηγήσουν φάρμακα, διότι είναι πολύ μικρά.

 

Πηγή: newsbreak.gr

 

Ετικέτες: Ηλεκτρονικά Παιχνίδια

Εκτύπωση

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.