Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

θα μας βρείτε

στο:

info@mumdadandkids.gr

Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών: Δελτίο Τύπου ενάντια στην καμπάνια υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ στο Δημόσιο

dimosio loatki 01

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2022

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών πληροφορούμενα την εξαγγελία επιμόρφωσης του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας σε θέματα που αφορούν  την ΛΟΑΤΚΙ+ ατζέντα, όπως ανακοίνωσε ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, κ. Αλέξης Πατέλης, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας.  Εντύπωση, επίσης, προκαλεί η δήλωση πως δεν θα υπάρξει μόνο επιμόρφωση των δημοσίων υπαλλήλων για τα ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα, αλλά έχουν ήδη αποφασισθεί και συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

Η δίκαιη και αδιάκριτη εξυπηρέτηση των πολιτών εκ μέρους του Δημοσίου είναι υποχρέωση του κράτους. Υπάρχουν, ωστόσο, κοινωνικές ομάδες και άνθρωποι που ενώ αδικούνται, αγνοούνται συστηματικά. Είναι οι άστεγοι, οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι, οι κάτοικοι της υπαίθρου, οι ανάπηροι, οι αποφυλακισμένοι, οι εξαρτημένοι, οι ασθενείς τελικού σταδίου κ.α. Το κράτος όμως δυστυχώς δεν κινείται ώστε να ευαισθητοποιήσει τους λειτουργούς και να  θεσπίσει νόμους για να στηρίξει τις ανωτέρω ομάδες,  την οικογένεια, την αποφυγή της μετανάστευσης Ελλήνων στο εξωτερικό, την επίλυση του οξύτατου δημογραφικού προβλήματος, την οικονομική ανέχεια, ως όφειλε και κατά προτεραιότητα. Αντιθέτως, επιμένει στην περιφρόνηση προς τις όντως αδικημένες και πληθυσμιακά σημαντικές κοινωνικές ομάδες και επικεντρώνεται στην επιλεκτική υποστήριξη μια διεθνώς οργανωμένης ομάδας ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται με ένα καθαρά ιδιωτικό χαρακτηριστικό και αποτελούν ιδιαίτερα προβαλλόμενο μέρος της κοινωνίας.

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, με όλες τις κυβερνήσεις, έχει επιτύχει την προώθηση των αιτημάτων της, παρά τις αντιρρήσεις μεγάλου μέρους της κοινωνίας, το οποίο θεωρεί αυτά τα αιτήματα μη συμβατά με τα ήθη και τις αξίες της. Επομένως, όχι μόνο δεν αδικείται η συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα από την Πολιτεία, αλλά ευνοείται σκανδαλωδώς, ενώ οποιαδήποτε αντίθετη φωνή περιφρονείται, στοχοποιείται, έως και του σημείου να διώκεται ποινικά.

Συνοψίζοντας, δηλώνουμε πως, αν και απορρίπτουμε την επιλογή του τρόπου ζωής των ΛΟΑΤΚΙ+, σεβόμαστε κάθε ανθρώπινη προσωπικότητα και δεν επικροτούμε ρατσιστικές εις βάρος τους συμπεριφορές. Όμως επικαλούμενοι την ελευθερία επιλογής προσωπικού τρόπου ζωής κάθε πολίτη και το δικαίωμα της ενσυνείδητης άσκησης της επαγγελματικής δραστηριότητας, δηλώνουμε πως:

Είμαστε αντίθετοι σε ενημερωτικές πρωτοβουλίες και νομοθετικές παρεμβάσεις στο Δημόσιο  υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας όπως η  ανωτέρω, θεωρώντας ότι τέτοιες πρωτοβουλίες:

1. Δεν καλύπτουν πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας μας,

2. Περιφρονούν τις ανάγκες των όντως αδικημένων κοινωνικών ομάδων, τις οποίες θέτουν σε δεύτερη μοίρα ή στο περιθώριο, για να δοθεί προτεραιότητα στα αιτήματα των ΛΟΑΤΚΙ+,

3. Έρχονται σε αντίθεση με τον αιώνιο και αλάνθαστο Νόμο του Θεού, καθώς και με τις αξίες και τα ιδανικά της ελληνορθόδοξης παράδοσης την οποία οφείλουν να σέβονται η κυβέρνηση και οι θεσμικοί παράγοντες, ενθυμούμενοι ποιο Λαό ορκίστηκαν να υπηρετούν. Τέτοιου τύπου ενημερωτικές πρωτοβουλίες έρχονται ενδεχομένως σε αντίθεση με το σύστημα αξιών σημαντικής μερίδας δημοσίων λειτουργών που έχουν και εκείνοι δικαίωμα ατομικής έκφρασης.

Για τον λόγο αυτό προτρέπουμε τον κ. Πρωθυπουργό μας να δει τα πραγματικά προβλήματα της Πατρίδας μας και να μεριμνήσει ώστε να στηριχθεί η παραδοσιακή οικογένεια, οι γεννήσεις στην Ελλάδα και η πνευματική τροφοδοσία του Λαού σύμφωνα με την πατροπαράδοτη Ορθόδοξη πίστη του. Πιστεύουμε ότι επιλογές όπως αυτή δεν εξυπηρετούν το αληθινό συμφέρον της Πατρίδας μας.

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών:

Αδελφότης Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ»

Ενωμένη Ρωμηοσύνη (Ε.ΡΩ.)

Ένωση Επιστημόνων Γυναικών

Εστία Πατερικών Μελετών

Μητέρες Επιστήμονες Πολύτεκνες

Μουσική Συντροφιά

Πανελλήνια Ένωση Γυναικών

Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (Π.Ε.Θ.)

Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (Π.Ε.ΦΙ.Π.)

Πανελλήνιος Ένωσις Γονέων «Ἡ Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ)

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.)

Σύλλογος «Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης»

Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»

Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ.Ε.Β.Α.)

Χριστιανική Ένωση Επιστημόνων (Χ.Ε.Ε.)

Ετικέτες: Γενετήσιος Προσανατολισμός - Ταυτότητα Φύλου

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.