Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

 


 

SOS από ειδικούς για τη χρήση ακουστικών στις ηλικίες 5-12 ετών

akoustika 01 

Κίνδυνος-θάνατος είναι για την υγεία των παιδιών η χρήση ακουστικών, προειδοποιούν οι ειδικοί, τονίζοντας ότι, εκτός από την ακοή, βλάπτουν την ικανότητα μάθησης, κάνουν κακό στον ύπνο, ενώ παράλληλα προκαλούν άγχος και υπέρταση.

Ολα ξεκίνησαν από δημοσκόπηση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου C.S.Mott του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία δύο στους τρεις γονείς δηλώνουν ότι το παιδί τους, ηλικίας 5-12 ετών, χρησιμοποιεί είτε ακουστικά κεφαλής (headphones) είτε ακουστικά «ψείρες» (earbuds).

Ωστόσο, η παρατεταμένη ή ακραία έκθεση σε υψηλές εντάσεις θορύβου, υπογραμμίζουν οι ειδικοί, μπορεί να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας ακοής ή εμβοών. Επίσης, η έκθεση σε θόρυβο μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο των παιδιών, τη μάθησή τους, τη γλώσσα, τα επίπεδα άγχους, ακόμη και την αρτηριακή τους πίεση.

«Οι κίνδυνοι έκθεσης σε θόρυβο για τα μικρά παιδιά αφορούσαν ιστορικά δυνατές μεμονωμένες εκδηλώσεις με δυνατό ήχο, όπως συναυλίες ή πυροτεχνήματα, αλλά οι γονείς μπορεί να υποτιμούν την πιθανή βλάβη από την υπερβολική χρήση συσκευών ακρόασης» δηλώνει η παιδίατρος του νοσοκομείου Σούζαν Γούλφορντ και συνδιευθύντρια της δημοσκόπησης. Η παιδίατρος εξηγεί ότι «τα μικρά παιδιά είναι πιο ευάλωτα σε πιθανή βλάβη από την έκθεση σε θόρυβο, επειδή το ακουστικό τους σύστημα είναι ακόμη σε ανάπτυξη. Οι ακουστικοί τους πόροι είναι, επίσης, μικρότεροι από αυτούς των ενηλίκων, εντείνοντας τα αντιληπτά επίπεδα ήχου».

 

Πηγή: newsbreak.gr

 

Ετικέτες: Ηλεκτρονικά Παιχνίδια

Εκτύπωση

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.