Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

 


 

Η Ευρώπη «πλημμυρισμένη» από κοκαΐνη – 2,2 εκατ. άνθρωποι από 15 έως 34 έκαναν χρήση φέτος

i eyropi plimmyrismeni apo koka 01 

Μπορεί οι αστυνομικές Αρχές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δίνουν τεράστια μάχη για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, ωστόσο, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε, η κοκαΐνη έχει σαρώσει και φέτος την Ευρώπη, με τους αριθμούς να προκαλούν…πονοκέφαλο!

Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι φέτος 2,2 εκατ. άνθρωποι ηλικίας από 15 έως 34 ετών έκαναν χρήση κοκαΐνης.

H κοκαΐνη είναι ένα από τα ναρκωτικά, που κάνει θραύση στην Ευρώπη, όπως ανέφερε το POLITICO. Από την άλλη γίνεται όλο και πιο υψηλότερο το ποσοστό καθαρότητας της κοκαΐνης, κάτι που κάνει αυτό το ναρκωτικό ακόμα πιο επικίνδυνο, ενώ η Ευρώπη τείνει να γίνει μεγάλος κόμβος διακίνησης. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης «η καθαρότητα της κοκαΐνης ήταν σε ανοδική τάση την τελευταία δεκαετία και το 2020 έφτασε σε επίπεδο 40% υψηλότερο από το έτος δείκτη του 2010».

Η έκθεση δημοσιεύτηκε από τον οργανισμού ναρκωτικών ΕΚΠΝΤ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το πιο τραγικό στοιχείο της είναι πως τα στοιχεία αναφέρουν ότι σχεδόν 2,2 εκατομμύρια άτομα ηλικίας 15 έως 34 ετών (2,2% αυτής της ηλικιακής ομάδας) έκαναν χρήση κοκαΐνης φέτος. Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι η χρήση και η διαθεσιμότητα της κοκαΐνης παραμένει «υψηλή κατά ιστορικά πρότυπα».

Ως εκ τούτου, οι ευρωπαϊκές αρχές είναι σε συναγερμό. Μάλιστα, η τελωνειακή υπηρεσία του Βελγίου θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου στις 10 Ιανουαρίου για να κοινοποιήσει μια νέα προσέγγιση κατά της κοκαΐνης, αλλά και λεπτομέρειες σχετικά με τη συνεργασία με την ολλανδική τελωνειακή διοίκηση. Ο Αλέξις Γκούσντιλ, διευθυντής του ΕΚΠΝΤ, δήλωσε στο POLITICO ότι η αγορά ναρκωτικών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της κοκαΐνης, έχει γίνει «πιο ποικιλόμορφη και δυναμική», προσθέτοντας ότι «αυτό είχε ως αποτέλεσμα ρεκόρ διαθεσιμότητας ναρκωτικών, αύξηση της βίας και της διαφθοράς και μεγαλύτερα προβλήματα υγείας».


Η επικράτηση μεξικανικών καρτέλ στην Ευρώπη

Τα μεξικανικά καρτέλ έχουν κάνει… εισβολή στην Ευρώπη μέσα από τα ναρκωτικά που διοχετεύουν στην Ευρώπη με την κοκαΐνη να είναι στην κορυφή της λίστας. Σε πρόσφατη κοινή έκθεση της Europol και της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών των ΗΠΑ, εκφράστηκαν ανησυχίες ότι «η συνεργασία μεταξύ Μεξικανών εγκληματιών και εγκληματικών δικτύων με έδρα την Ευρώπη θα συνεχίσει να αναπτύσσεται».

Στην έκθεση, οι υπηρεσίες αναφέρουν ότι: «Τα τελευταία χρόνια, οι κατασχέσεις μεθαμφεταμίνης και κοκαΐνης που συνδέονται με Μεξικανούς εγκληματίες έχουν αναδειχθεί ως εξέχον ζήτημα στο τοπίο της ΕΕ για τα ναρκωτικά». Τα καρτέλ εργάζονται για να «διαφθείρουν» αξιωματούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να εξομαλύνουν τη διέλευση της κοκαΐνης στην Γηραιά Ήπειρο.

Μάλιστα, η έκθεση προειδοποιεί πως τα μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών είναι διαβόητα για τη χρήση βίας για να κυριαρχήσουν στην επικράτεια και στη φύλαξη των αλυσίδων εφοδιασμού και «μια αυξημένη παρουσία μεξικανικών καρτέλ στην ΕΕ θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένη βία».


Δεν έχουν χώρο για να κάψουν όλη την κοκαΐνη που έχουν κατασχέσει

Ένα από τα κύρια λιμάνια εισόδου των ναρκωτικών και ειδικά της κοκαΐνης είναι το λιμάνι της Αμβέρσας στο Βέλγιο. Οι βελγικές αρχές θα έχουν ως το τέλος της φετινής χρονιάς κατασχέσει περισσότερους από 100 τόνους κοκαΐνης, σημειώνοντας νέο ρεκόρ έπειτα από εκείνο της κατάσχεσης 89,5 τόνων κοκαΐνης το 2021.

Η κοκαΐνη που έχει κατασχεθεί καταστρέφεται και στη συνέχει καίγεται σε κλιβάνους και οι αρχές του Βελγίου είχαν θέμα και το κάψιμο, καθώς είχαν αναφέρει ότι οι κλίβανοι, δεν έχουν αρκετή χωρητικότητα για να «καεί» πολύ γρήγορα όλη η κοκαΐνη που έχει κατασχεθεί.

 

Πηγή: newsbreak.gr

 

 

Ετικέτες: Εξαρτησιογόνες ουσίες

Εκτύπωση

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.