Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

 


 

Η κανονικότητα στη σεξουαλικότητα είναι δικαίωμα και η αυτονόητη επιλογή

 

Η ποινικοποίηση των θεραπειών σεξουαλικής μεταστροφής, συνιστά καταπάτηση του δικαιώματος στην υγεία και απαράδεκτη παρέμβαση στις ατομικές επιλογές.

Από «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά»

Εντυπωσιαζόμαστε στην ανάγνωση ανοιχτής επιστολής* που υπέγραψαν 60 Ευρωβουλευτές μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με σκοπό «να μπει τέλος στις θεραπείες μεταστροφής σεξουαλικού προσανατολισμού ή και ταυτότητας φύλου», και απορούμε με την επιχειρηματολογία  της.

Κατά τους συντάκτες της επιστολής, «η επιθυμία ενός ενήλικα που συνειδητά επιθυμεί να αλλάξει σεξουαλικό προσανατολισμό ή ταυτότητα φύλου καθώς και η επιθυμία των γονέων να συνδράμουν στα παιδιά τους σε θέματα σεξουαλικής ανάπτυξης ,είναι «βασανιστήρια», «σκληρή, απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση».

Όποια άτομα συνεργάζονται με αυτή την συνειδητή επιλογή του ενήλικα ή με τους υπεύθυνους για τα παιδιά γονείς τους  δηλαδή επαγγελματίες υγείας, ψυχικής υγείας, πνευματικοί  και θρησκευτικοί  καθοδηγητές, θεωρούνται ότι παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚ+ ατόμων.

Ειδικότερα κατά τους ισχυρισμούς τους: «Κάθε πρακτική με αντίστοιχη στόχευση είναι αντιεπιστημονική και συνιστά απάνθρωπη μεταχείριση. Η τυχόν επιθυμία του θεραπευμένου ατόμου (ή του γονέα του) να “αλλάξει”, δεν αναιρεί την αντιεπιστημονικότητα και την παραβιαστικότητά της.

i kanonikotita sti seksoualikotita einai dikaioma kai i aftonoiti epilogi 02


»Τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει μέτρα για να τερματίσουν αυτή την πρακτική “μια για πάντα στην Ευρώπη”».

Αυτόματα γεννώνται  ερωτήματα:

  • Με ποιο δικαίωμα μια μερίδα Ευρωβουλευτών παρεμβαίνει στο πώς ένας ενήλικας θα χειριστεί τον σεξουαλικό του προσανατολισμό; Τόσο καιρό τα εν λόγω άτομα δεν διακηρύττουν πως στα πλαίσια των σεξουαλικών τους δικαιωμάτων δύνανται να έχουν τη συμπεριφορά και την ταυτότητα φύλου της επιλογής τους, και πως αυτά μπορεί να είναι ρευστά και να αλλάζουν; Με ποιο δικαίωμα τώρα επεμβαίνουν σε μια σεξουαλική επιλογή κάποιων άλλων ατόμων, που απλά τυγχάνει να είναι αντίθετη προς τη δική τους;
  • Με ποιό δικαίωμα επεμβαίνουν σε μερίδα επαγγελματιών υγείας και τους κάνουν υποδείξεις για τον τρόπο που θα ασκήσουν την επιστήμη τους; Εκείνοι δεν διεκδικούσαν ως τώρα το δικαίωμα να απολαμβάνουν ένα καθεστώς πλήρους ιατρικής, κοινωνικής και θρησκευτικής αποδοχής και υποστήριξης των επιλογών τους και κάθε ένας που ενδεχομένως είχε αντίρρηση θεωρούνταν πως καταπατούσε τα βασικά τους ανθρώπινα σεξουαλικά δικαιώματα; Τώρα, λοιπόν, πώς τολμούν να κάνουν υπόδειξη στους γιατρούς, επαγγελματίες υγείας, τους πνευματικούς και θρησκευτικούς καθοδηγητές για το πώς θα χειριστούν περιπτώσεις ακριβώς σαν τις δικές τους, που απλά έκαναν την αντίθετη επιλογή;
  • Με ποιό δικαίωμα επεμβαίνουν σε μια οικογένεια για να υποδείξουν στο γονέα τί θα κάνει με το παιδί του;
  • Με ποιό δικαίωμα στερούν τη θεραπεία από άτομα με ασυμφωνία βιολογικού και ψυχολογικού φύλου ή ομοφυλόφιλα, που έχουν αυτά τα αισθήματα γιατί είναι κακοποιημένα σεξουαλικά, μεγαλωμένα σε δύσκολα περιβάλλοντα, εκβιασμένα, στερημένα από την αποδοχή, με ποικίλους εθισμούς ή και με βασανιστική ψυχοπαθολογία; Δεν δικαιούνται βοήθειας; Δεν δικαιούνται βοήθειας άτομα που έκαναν «μετάβαση στο άλλο φύλο» και ανακάλυψαν πως ήταν τελικά η λάθος επιλογή;

Με ποιο δικαίωμα  οι εν λόγω Ευρωβουλευτές καταδικάζουν ενήλικα άτομα, που με συνειδητή τους επιλογή θέλουν να βοηθηθούν, να μη βρουν ποτέ ανακούφιση και την υγεία τους; Τί είναι δηλαδή για αυτούς; Ο «μεγάλος αδελφός» που τρέχει να βοηθήσει θεωρώντας τους ανίκανους να λάβουν ώριμη απόφαση για τον εαυτό τους; Μήπως μάλλον πρέπει να ασκηθεί εναντίον τους δίωξη για παρεμπόδιση παροχής υγείας προς πάσχοντα άτομα;

  • Είναι όντως άξιο προσοχής το αίτημά τους, η θεραπεία μεταστροφής να τερματιστεί «για πάντα» στην Ευρώπη. Για τις θεραπείες αν θα συνεχιστούν ή θα τερματιστούν το αποφασίζουν κατά κύριο λόγο αυτοί που τις έχουν ανάγκη και ωφελούνται. Δεν πέφτει λόγος λοιπόν σε κανέναν ιδεολογικά κινούμενο να αποφασίζει τί θα γίνει με τις θεραπείες.
  • Μέσα στα πλαίσια της ισονομίας και της απολαβής των ίσων σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δικαιωμάτων, όσο θα έχουν δικαίωμα τα ΛΟΑΤΚ+ άτομα να αυτοπροσδιορίζονται , να διεκδικούν και να απολαμβάνουν την βοήθεια της ιατρικής και τις ποικίλες παροχές για τις «νέου τύπου» σεξουαλικές τους επιλογές, άλλο τόσο δικαίωμα έχουν και άτομα που ενοχλούνται και αντιδρούν από την κατάσταση της σεξουαλικότητάς τους, να επιλέξουν και να λάβουν βοήθεια ακριβώς από τους ιατρούς, αλλά και από τους πνευματικούς και τους θρησκευτικούς φορείς.

Και άλλο τόσο δικαίωμα έχουν οι γονείς να ζητήσουν και να λάβουν βοήθεια για αυτούς και τα παιδιά τους, όταν το επιλέξουν, εφ’ όσον βασανίζονται από μια ενοχλητική κατάσταση.

i kanonikotita sti seksoualikotita einai dikaioma kai i aftonoiti epilogi 02


Εξάλλου, οι δήθεν ισχυρισμοί πως τέτοιου τύπου βοήθειες είναι βασανιστήρια και άλλα ανάλογα, είναι όχι απλά αστείοι, αλλά και παντελώς ψευδείς. Τα άτομα που συνειδητά επέλεξαν τις θεραπείες και εργάστηκαν μαζί με τους θεραπευτές τους, βοηθήθηκαν στα σοβαρά τους προβλήματα, βρήκαν ψυχική ισορροπία και έζησαν ευτυχισμένες ζωές.

  • Όχι στη ποινικοποίηση των θεραπειών σεξουαλικής μεταστροφής.
  • Κάτω τα χέρια από τη χειραγώγηση των επαγγελματιών υγείας, και από όλους όσους προσφέρουν συναινετική βοήθεια και καθοδήγηση.
  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στη συνειδητή επιλογή της μεταστροφής στην κανονική σεξουαλικότητα και στην υγεία.

____________________________

* https://www.in.gr/2020/10/15/world/epistoli-eyrovouleyton-stin-komision-oi-therapeies-metastrofis-synistoun-vasanistirio/

Βοηθητικές πηγές (ενδεικτικά):

https://sexchangeregret.com/

https://sexchangeregret.com/the-kelsey-coalition/

https://www.youtube.com/watch?v=oihvPL6wo9s&bpctr=1602805369

 

 

Ετικέτες: Γενετήσιος Προσανατολισμός - Ταυτότητα Φύλου

Εκτύπωση

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.