Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

 


 

Lockdown: Έκρηξη στη χρήση κοκαΐνης δείχνουν τα λύματα της Αττικής

kokainh 01  

Κατά 80% αυξήθηκε η χρήση του ναρκωτικού στο δεύτερο lockdown σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019

Κατά 80% αυξήθηκε η χρήση κοκαΐνης σε σχέση με την αντίστοιχη του εποχή του 2019 αποκαλύπτουν τα λύματα της Αττικής, την περίοδο δηλαδή εφαρμογής του δεύτερου lockdown στην Ελλάδα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκο Θωμαΐδη, εντοπίστηκε και αύξηση στη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών, όπως είναι οι βενζοδιαζεπίνες.

Το ακριβές χρονικό περιθώριο που εντοπίστηκε η αύξηση χρήσης ναρκωτικών ουσιών είναι μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2020 και αποκαλύπτει το χαρακτηριστικά των ψυχολογικών αδιεξόδων της πανδημίας και της καραντίνας.

«Τον Μάρτιο του 2020 είχαμε δει αύξηση στη χρήση κοκαΐνης της τάξης το 60%, σε σχέση με το 2019. Το καλοκαίρι υπήρξε πτώση με το ελάχιστο στη χρήση κοκαΐνης να σημειώνεται τον Αύγουστο. Τον Σεπτέμβριο, όμως, άρχισε και πάλι να αυξάνει λίγο, και μετά τον Οκτώβριο και Νοέμβριο αυξήθηκε σημαντικά. Τον Νοέμβριο του 2020, η αύξηση ήταν 80% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του ’19 και αυξήθηκε κατά 20% από την περίοδο του πρώτου lockdown» τόνισε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι σημαντική αύξηση παρατηρήθηκε κατά το ίδιο διάστημα στην εξέταση των λυμάτων της Ψυττάλειας και στη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών, που ανήκουν στην οικογένεια των βενζοδιαζεπινών. Συγκεκριμένα εντοπίστηκε σε υψηλές συγκεντρώσεις η δραστική ουσία οξαζεπάμη.

«Από τον Αύγουστο μέχρι τον Νοέμβριο φάνηκε αύξηση των αγχολυτικών και κάποιες δραστικές ουσίες, μάλιστα, αυξήθηκαν πάρα πολύ» σημείωσε ο καθηγητής.

Σημειώνεται ότι η οξαζεπάμη χρησιμοποιείται ως φαρμακευτικό σκεύασμα, για τη θεραπεία του άγχους, της αϋπνίας και για τον έλεγχο των συμπτωμάτων του συνδρόμου απόσυρσης από το αλκοόλ.

 

Πηγή: vradini.gr

 

Ετικέτες: Εξαρτησιογόνες ουσίες

Εκτύπωση

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.