Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

 


 

Αμερικανικό Κολλέγιο Παιδιάτρων: Νίκη για τη «δυνατότητα συμβουλευτικής των ανηλίκων» για τις ομόφυλες έλξεις τους και τη σύγχυση φύλου! Αναγνώριση της εντιμότητας και της αποτελεσματικότητας της θεραπευτικής συνομιλίας!

acpeds logo 03


20
Νοεμβρίου 2020

Από Quentin Van Meter, MD, FCP, Πρόεδρο American College of Pediatricians

admin@acpeds.org

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Παιδιάτρων (ACPeds) χαιρετίζει την απόφαση της  ομάδας τριών δικαστών του Εφετείου Eleventh Circuit Court of Appeals, να απορρίψει τους νόμους που απαγορεύουν στους συμβούλους να παρέχουν στους ανήλικους πελάτες βοήθεια για να μειώσουν ή να εξαλείψουν την ανεπιθύμητη έλξη προς το ίδιο φύλο, τις σχετιζόμενες συμπεριφορές ή τη σύγχυση φύλου. Η υπόθεση των Otto, et al.v. City of Boca Raton, FL et al, οδήγησε στην απόφαση ότι οι νόμοι ήταν μεροληπτικά προσανατολισμένοι τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς τις απόψεις και παραβιάζουν το δικαίωμα της πρώτης τροπολογίας του συντάγματος, στο θέμα της ελευθερίας του λόγου. Οι δικηγόροι του γραφείου Liberty Counsel εκπροσώπησαν τους θεραπευτές Dr. Robert Otto, LMFT και Dr. Julie Hamilton, LMFT και τους ανήλικους πελάτες τους, που αμφισβήτησαν τη συνταγματικότητα των διατάξεων που θεσπίστηκαν από τις πόλεις Boca Raton και Palm Beach County, οι οποίες απαγορεύουν στους ανηλίκους να λαμβάνουν μετά από προσωπική τους πρωτοβουλία, συμβουλευτική από αδειοδοτημένους επαγγελματίες. Αυτοί οι αδειοδοτημένοι θεραπευτές παρέχουν  σωτήρια κατά κυριολεξία συμβουλευτική, σε νέους που επιθυμούν απεγνωσμένα να εναρμονίσουν τις σεξουαλικές τους έλξεις, συμπεριφορές και ταυτότητες φύλου, με τη βιολογική  τους πραγματικότητα.

Η Dr. Michelle Cretella, Εκτελεστική Διευθύντρια του  ACPeds, δήλωσε: «Η εφηβεία, όπως είναι καλά γνωστό, είναι μια περίοδος που χαρακτηρίζεται από σεξουαλική ρευστότητα και ύπαρξη ασταθών ομοφυλοφιλικών έλξεων». Το 2007, οι Savin-Williams και Ream εξέτασαν τα δεδομένα από τη μεγάλη διαχρονική μελέτη AdHealth. Το 75% των εφήβων  17-21 ετών, που είχαν κάποια αρχική ομοφυλοφιλική έλξη, άλλαξαν μετά την εφηβεία, ώστε να αισθάνονται έλξη αποκλειστικά για το αντίθετο φύλο. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη σταθερότητα που διαπιστώνεται  μεταξύ των εφήβων που αισθάνονται μόνο ετεροφυλόφιλες έλξεις.  Μεταξύ αυτών των εφήβων, το 98% διατήρησε πλήρως τα αισθήματα έλξης για το αντίθετο φύλο και στην ενηλικίωση. Με όμοιο τρόπο, όσον αφορά στην ασυμφωνία βιολογικού-ψυχολογικού φύλου μεταξύ των ανηλίκων, έχουν αναφερθεί τεκμηριωμένα ποσοστά πλήρους εν τέλει εναρμόνισης, κυμαινόμενα από 60 ως 90%.

Ανήθικες μορφές θεραπείας για την έλξη προς το ίδιο φύλο, γνωστές με  τον προκλητικό, εκφοβιστικό και κακώς καθορισμένο όρο «θεραπεία μετατροπής», απορρίφθηκαν από τις επαγγελματικές ιατρικές και ψυχολογικές κοινότητες πριν από τέσσερις δεκαετίες. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, πολιτικοί ακτιβιστές έχουν θεσπίσει τις λεγόμενες «απαγορεύσεις της θεραπείας μετατροπής» σε 20 πολιτείες και σε περισσότερες από 80 πόλεις και κομητείες σε ολόκληρη την Αμερική και ποινικοποιούν την έντιμη θεραπευτική συνομιλία. Η έντιμη και ηθική συμβουλευτική για την ανεπιθύμητη έλξη προς το ίδιο φύλο και τις μη παραδοσιακές ταυτότητες φύλου, περιλαμβάνει ένα άτομο  που συμμετέχει εθελοντικά και με δική του πρωτοβουλία σε θεραπευτική συνομιλία με  έναν εξουσιοδοτημένο σύμβουλο, για να διερευνήσει πιθανές υποσυνείδητες καταστάσεις, κίνητρα, τραύματα και άλλες εμπειρίες που μπορεί να συμβάλουν στην ανεπιθύμητη έλξη προς το ίδιο φύλο ή στη σύγχυση ως προς το φύλο. Οι πρόσφατες απαγορεύσεις στη θεραπεία μετατροπής ποινικοποιούν την επαγγελματική δραστηριότητα ηθικά εντίμων συμβούλων. Συμβούλων που κατανοούν  ότι η σεξουαλική κακοποίηση θα μπορούσε να προκαλέσει έλξη  προς το ίδιο φύλο ή ασυμφωνία (βιολογικού -ψυχολογικού) φύλου. Συμβούλων που παρέχουν θεραπευτική συνομιλία που βοηθά τα αγόρια να αναγνωρίζουν περισσότερο τον εαυτό τους ως αγόρια και κορίτσια να αναγνωρίζουν περισσότερο τον εαυτό τους ως κορίτσια.

«Η απόφαση του Δικαστηρίου είναι μια νίκη για την ηθική συμβουλευτική, τους θεραπευτές που την παρέχουν, και τους πολλούς ασθενείς που επιθυμούν απλά να έχουν την ελευθερία της πρόσβασης στις συμβουλευτικές επιλογές που τους φέρνουν αληθινή ευτυχία και χαρά.»

 

Πηγή: acpeds.org

 

 

 

Ετικέτες: Γενετήσιος Προσανατολισμός - Ταυτότητα Φύλου

Εκτύπωση

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.