Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

 


 

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Απαγορεύει το αέριο γέλιου

ollandia apagorevi to aerio geliou 01    

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Trimbos, περισσότερο από το 37% που πηγαίνει σε πάρτι στην Ολλανδία, χρησιμοποιεί αέριο γέλιου σε τακτική βάση

Ολλανδία: Η κυβέρνηση απαγορεύει τη χρήση του υποξειδίου του αζώτου, κοινώς γνωστού ως αέριο γέλιου, εν μέσω ανησυχιών για τους κινδύνους για την υγεία του αυξανόμενου αριθμού νέων που το χρησιμοποιούν.

Η απαγόρευση, η οποία ξεκινά τον Ιανουάριο, καθιστά παράνομη την αγορά, την πώληση ή την ιδιοκτησία του φυσικού αερίου.

Ωστόσο, οι αρχές λένε ότι μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς και στη βιομηχανία τροφίμων.

Η κυβέρνηση ελπίζει επίσης ότι η απαγόρευση θα μειώσει τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων που αφορούν το ναρκωτικό.

Σύμφωνα με την παρακολούθηση οδικής ασφάλειας TeamAlert, το αέριο γέλιου έπαιξε ρόλο σε 1.800 ατυχήματα σε όλη την Ολλανδία τα τελευταία τρία χρόνια.

«Σχεδόν δύο την ημέρα, στοιχεία που μας συγκλόνισαν πραγματικά», είπε η Maartje Oosterink της TeamAlert στην εφημερίδα AD νωρίτερα αυτό το μήνα.

Το δημοφιλές νομικό υψηλό έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα μεταξύ των clubbers και των θεατών σε φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια και χρησιμοποιείται συχνά σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα όπως το MDMA (έκσταση) ή η κεταμίνη.

Το αέριο πωλείται κυρίως σε μικρά μεταλλικά δοχεία, τα οποία αδειάζονται σε μπαλόνια πριν εισπνευστεί.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Trimbos, περισσότερο από το 37% που πηγαίνει σε πάρτι στην Ολλανδία, χρησιμοποιεί αέριο γέλιου σε τακτική βάση.

Ωστόσο, υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο που έχει το φάρμακο τύπου καταθλιπτικού στον εγκέφαλο και την ανταπόκριση του σώματος.

Η βαριά τακτική χρήση μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ανεπάρκεια βιταμινών που μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη των νεύρων και μόνιμη παράλυση.


Δείτε γιατί η Ολλανδία προχωρά σε απαγόρευση της χρήσης του υποξειδίου του αζώτου

 

Πηγή: sportime.gr

 

Ετικέτες: Εξαρτησιογόνες ουσίες

Εκτύπωση

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.