Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

 


 

Τί είναι γυναίκα; (What is a Woman?) [Η ΤΑΙΝΙΑ]


Από ιστοσελίδα “Documentary Mania”

Τί είναι  γυναίκα; Προκλητική και ενοχλητική ερώτηση… Υπάρχουν φύλα; Είναι «κοινωνική κατασκευή» οι ρόλοι των φύλων και τα ίδια τα φύλα; Μπορεί πράγματι μια γυναίκα να «παγιδευτεί στο σώμα ενός άνδρα»; Μπορεί ένας άνδρας να  διεκδικήσει να θεωρείται «γυναίκα» κάνοντας μία απλή δήλωση συναισθημάτων; Το να γεννηθείς γυναίκα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα; Πιστεύαμε μέχρι τώρα ότι το να είσαι γυναίκα έχει σχέση με τη βιολογία, αλλά τώρα τελευταία θέλουν να μας διαβεβαιώνουν ότι αυτό πια δεν ισχύει.

Είναι «γυναίκα» το παρδαλό μασκάρεμα, οι ορμόνες, τα προσθετικά, τα χειρουργεία και η μπογιά; Στη γυναίκα υπάρχουν χρωμοσώματα, γονίδια, γεννητικά όργανα, αναπαραγωγική λειτουργία, κύηση, θηλασμός, κάθε όργανο είναι κατασκευασμένο και κυριολεκτικά μιλάει σε «γυναικεία» γλώσσα. Σκελετός, εγκέφαλος, σπλάγχνα, βιοχημεία, ψυχολογία, οι ασθένειες, θεραπείες, όλα διαφέρουν ανάμεσα στη γυναίκα και στον άντρα. Ποιός μπορεί στα σοβαρά να υποστηρίξει πως γίνεται γυναίκα όποιος έτσι αισθάνθηκε, έτσι νόμισε με το μυαλό του; Ο Matt Walsh ρώτησε ευθέως τους «ειδικούς». Ανακαλύπτει ότι κανένας - γιατροί, θεραπευτές, ψυχίατροι ή πολιτικοί- δεν είναι σε θέση να ορίσει στη πράξη τη λέξη «γυναίκα».

Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τις συγκλονιστικές και τρομακτικές ρίζες της ριζοσπαστικής ιδεολογίας του φύλου και διδάσκει ακριβώς τους τρόπους που οι ακτιβιστές και οι ιδεολόγοι προσπαθούν να κάνουν πλύση εγκεφάλου στα παιδιά μας. Προτείνει επίσης μια στρατηγική για να νικήσουμε τη συλλογική παραφροσύνη που έχει κυριεύσει την κοινωνία μας. Ακολουθήστε τον παρουσιαστή, στο συχνά κωμικό, αλλά έντονα ανησυχητικό ταξίδι του καθώς προσπαθεί να δώσει απάντηση σε μια ερώτηση που γενιές πριν από εμάς δεν φαντάστηκαν ποτέ ότι έπρεπε να κάνουν: Τι είναι γυναίκα;

 

Πηγή: documentarymania.com

 

 

Ετικέτες: Γενετήσιος Προσανατολισμός - Ταυτότητα Φύλου, Βιντεοθήκη

Εκτύπωση

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.